perjantai 22. kesäkuuta 2018

Minäitte!

Uhmasin jälleen sukupuolirooleja, kun kyllästyin pimeään makuuhuoneeseen. Muutettiin tähän asuntoon viime syksynä ja siitä asti makkarin persiana on ollut alhaalla. Talvella sai pukea lämmintä päälle ihan toden teolla ennen paksun peiton alle kömpimistä, koska olohuoneen ilmalämpöpumppu ei pystynyt hönkimään makkariin asti, siellä oli öisin noin +16C ja auringon valo ei päässyt lämmittämään. 

Mutta nyt se on korjattu ja ihan minäitte! Kaavailin koko talven kysyväni jostain siihen korjaajaa ja samalla vilkuilin sitä siihen malliin, että kyllä sen täytyy pystyä korjaamaan ilman erikoistaitoja. Ja niin vain pystyikin, kun ensin kaiveli vähän juutuuppia. 

Hauska muuten toi Youtube. Atte katsoo sitä vähintään yhtä paljon kuin Netflixiä, jos ei enemmänkin. Meillä ei näy tavallinen telkkari ollenkaan, kun ei sieltä joko tule mitään mielenkiintoista tai sitten ei pysytä perässä mitä siellä sanotaan. Aika ja energia ei nyt ainakaan vielä riitä kielen opiskeluun telkkaria vahtaamalla. Mä olen aina ollut sitä mieltä, että juutupissa ei ole mitään hyvää. Turhanpäiväisiä videoita tuntitolkulla ja mainoksia videoiden päällä ärsyttävinä linkkeinä. Niin vaan se munkin ajatus muuttui, kun korjausohjetta etsin. Siellä oli ihan sairaan hyvä video, toki espanjaksi, mutta liikkuva kuva kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Eikä yhtään mainosta videon päällä!

Persianaa oli joku edellinen asukas kohdellut ''hieman'' kaltoin, koska sieltä oli yksi säle aivan säpäleinä ja koko pjaska jumissa. Sain sen kuntoon hyvin näppärästi, olihan mulla aputyttönä ihana mieheni. Nyt on makkarissa valoisaa ja tuntuu siltä, että koko huone kasvoi muutaman neliön. Pitää vaan vahtia, ettei avaa ikkunoita liikaa. Meidän Irmelillä on nimittäin taipumus tipahdella ikkunoista. Kun asuttiin vielä porissa, se tippui viidennestä kerroksesta. Oli yön ulkona, etsinnöistä huolimatta. Aamulla soitin huoltomiehelle ja löydettiin se tuuletusparvekkeiden alta, ns. välikatolta, johon ei päässyt omilla avaimilla. Kun toin sen kotiin, se juoksi saman tien sille samalle ikkunalle. Ja yritti päästä ulos uudestaan! Kaikkia meitä ei ole siunattu järjellä. Tai sitten se yritti kertoa, että PETAan lähettämänsä vetoomus omistajanvaihdoksesta - syynä liian vähäinen namien saanti - ei ollut mennyt läpi. 

Ai, että! Kyllä nyt kelpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sanny jotai